KunstwerkInstrumentActiviteitenNieuws

Stichting Zingende Toren

Exploitatie en beheer Zingende Toren

De Stichting Zingende Toren is opgericht voor de exploitatie en het beheer van de Zingende Toren. Wie gaat de toren bespelen? Hoe worden de compositieopdrachten georganiseerd? Welke concerten en andere activiteiten zijn er voor dit instrument te bedenken? Wat moet er gebeuren voor het onderhoud? Dit zijn vragen waarover de stichting zich vanaf haar oprichting in mei 2008 heeft gebogen. De stichting verzorgt ook het contact met de buitenwereld, van buurtbewoner tot beiaardschool en buitenlandse toerist.

 

Vertegenwoordigers en aanspreekpunt

De Stichting Zingende Toren bestaat uit twee vertegenwoordigers van de instellingen van de Cultuurcampus en daarnaast drie leden die andere aspecten van de toren vertegenwoordigen. Een van hen was betrokken bij de totstandkoming van de toren, zijn deelname draagt zorg voor de continuïteit met de ideeën van de experts die de toren hebben gemaakt. De bestuursleden komen ongeveer een keer per maand bij elkaar. Zij worden in de uitvoering van de werkzaamheden bijgestaan door de beiaardier, die fungeert als dagelijks contactpersoon van de Zingende Toren en als organisator van de bespelingen.

 

Artistieke aanjagers

Voor inhoudelijke en artistieke input wordt een speciale commissie opgezet, met professionals uit verschillende disciplines. Deze commissie zal bemoeit zich met de jaarlijkse compositieopdrachten die voor de Zingend Toren worden uitgeschreven. Naast de compositieopdrachten houdt de stichting zich bezig met de bespeling van de toren, de concerten, de publieksactiviteiten, de communicatie en het werven van inkomsten. Vanuit de realisatie van de toren is er een budget meegegeven voor vijf jaar exploitatie en beheer, de instellingen van de Cultuurcampus betalen ook jaarlijks een bijdrage. Voor extra activiteiten en voor de periode daarna zal de stichting het geld bij elkaar gaan brengen.


BESTUURSLEDEN

vacant

Voorzitter van De Zingende Toren

 

Yvonne Keijser

Penningmeester / wn voorzitter

 

Reinold van Zijl

klavierbouwer en directeur Kunstencentrum de Nieuwe Vaart

 

Hanno Tomassen

Bestuurslid en directeur van Cultuur 19 

 

Tom Willems

Bestuurslid

 

 

Beiaardier

Vaste bespeler van De Zingende Toren is Wim Ruitenbeek

tevens stadsbeiaardier van Tiel en Velsen